Turisme
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajuntament de Ferreries
LOGO


AutoocupacióNova convocatòria dels Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d’Autoocupació 2021. Lliurament de sol·licituds i projectes fins el 7 d'octubre.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l'Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), ha convocat els Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d’Autoocupació per a l’any 2021. La finalitat de la iniciativa és promoure l’autoocupació centrada en els interessos dels joves.


IEmprèn. Recursos per empendre.

Curs bàsic per a emprenedors en línia.
 Els emprenedors hi podran accedir de forma gratuïta i en qualsevol moment. Té una durada aproximada de 9 h.

Pla d'empresa en línia. Permet dissenyar en diferents pantalles un pla d'empresa complet. Podreu trobar informació didàctica interactiva i la possibilitat de sol·licitar el suport tècnic necessari, per ajudar-vos en la seva elaboració. L'accés és gratuït i molt senzill.

 

Pime Menorca

Gabinet de Creació d'Empreses i Consolidació Empresarial de PIME Menorca: Servei d’assessorament i autorització per nous emprenedors que tinguin una idea de negoci i la vulguin convertir en un projecte empresarial. Acompanyament en totes les fases del procés de creació d'una empresa, amb assessorament específic amb plans d'empresa i de viabilitat. Anàlisi d'alternatives de finançament i informació sobre llicències i tràmits.

Contacte: 971352464 correo@pimemenorca.org
 

ICEX Espanya Exportació i Inversions (Delegació a Balears)

ICEX Espanya Exportació i Inversions és un ens públic empresarial del Govern d’Espanya que té com a missió principal donar suport a les empreses espanyoles en matèria d’internacionalització mitjançant diversos programes, serveis i activitats. “Ventana global” i “Serveis personalitzats” són dos serveis de l’ICEX que tenen com a finalitat facilitar informació i assessorament de valor a les empreses en els seus processos d’internacionalització i exportació

Contacte: Delegació ICEX en Baleares, Tel. 971 464 271 palma@comercio.mineco.es, C/ Gaspar Sabater 3 (Palma)
 

Fundació Balears d'Innovació i Tecnologia

Serveis de transformació digital – Foment, capacitació i digitalització. El servei de suport té dues vessants, una de caràcter generalista dirigida a actuacions de foment de la digitalització i la millora de la competitivitat de les pimes (esdeveniments, eines de capacitació, consultes puntuals, trobada de proveïdors, accés a finançament, foment de tecnologies, etc.) i una d'altra enfocada a suport personalitzat a mig i llarg termini - estructuració de projectes, cerca de finançament i plans de digitalització (diagnosi i pla d’actuació).

Contacte: digitalitzacio@fundaciobit.org (Francina Mas)
 

Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears- FUEIB. Àrea: Club d’Emprenedors de la UIB

El Club d’Emprenedors de la UIB té com objectiu impulsar i fomentar la cultura emprenedora entre la comunitat universitària per generar innovació i estimular la creació d’empreses a la nostra comunitat. Les accions que actualment desenvolupam:

 • Càpsules d’èxit professional: Píndoles formatives online d’1’5 h. sobre temes d’emprenedoria i competències transversals. Les properes càpsules començaran per març. No hi ha requisit per participar i són gratuïtes. Inscripcions.

 • Explorer: programa gratuït de suport a l’emprenedoria on durant 12 setmanes facilitam totes les eines i recursos necessaris les persones emprenedores puguin desenvolupar i validar una idea de negoci. Programa anual. La convocatòria per presentar-s’hi s’obre entre el setembre i octubre. L’únic requisit per poder participar és tenir entre 18 i 31 anys i una idea de negoci.

Contacte: Margalida Gual margalida.gual@fueib.org 971 25 96 81


ISBA SOCIETAT DE GARANTIA RECIPROCA

ISBA facilita l’accés i millora les condicions de finançament. Avals per a emprenedors, pimes i autònoms. Actualment esperant a la publicació de les noves línies d’avals 2021.

Contacte: Noemí Pellicer, npellicer@isbasgr.es


SECOT BALEARS

Voluntariat sènior d’orientació empresarial

Contacte: Cambra de Comerç Mallorca. Estudi General 7 07001 Palma - Illes Balears. Tel. 971 710 188 secot.balears@gmail.com


UCTAIB
- Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears

Servei de creació de cooperatives i microcooperatives

 • Informació de la constitució i les passes a seguir.

 • Les característiques, els principis i el funcionament de la cooperativa de treball.

 • Acompanyament en tot el procés de creació i assessorament general.

 • Estatuts socials.

 • Gestió dels tràmits legals de constitució i d'inscripció registral.

Contacte: orientacio@uctaib.coop Tel. 971 205 028 – 971 294 769
 

Treball Solidari

 • CONTIGO. Programa per a fer costat a les petites i mitjanes empreses en el procés de reorientació, reactivació i digitalització de negocis. Dirigit a persones propietàries d'un negoci en situació de dificultat pel COVID-19. Empreses petites, principalment projectes d'autoocupació, empreses unipersonals o de 2 socis i de fins a 5 empleats. Preferentment joves de fins a 35 anys o sèniors d'entre 55 i 65 anys Al llarg del projecte un equip de tècnics especialitzats en emprenedoria dels socis locals de YBS donaran seguiment i assessorament.

 • SOS Go Digital. Webinars per a ajudar-te en la digitalització del teu negoci.

 • SOS Mentoring. Assignació d'un mentor per a acompanyar-te en el procés.

 • SOS Soft Skills. Tallers per a ajudar-te a desenvolupar les competències personals que t'ajudessin a adaptar-te a una situació de màxima incertesa.

 • SOS Ajudes. Ajudes econòmiques directes no reemborsables per a impulsar reactivació de negoci per als qui més ho necessitin.

Contacte: microcredits1@treballsolidari.org

Eticentre

El Centre per a la Gestió Ètica de la empresa (ETICENTRE) és una associació sin ànim de lucre d’empreses i organitzacions de les Illes Balears sorgida a finals de 2003 amb l’objectiu d’incorporar criteris ètics en el mon dels negocis.

Actualment estan reivindicant el papel de les empreses com generadores d’un canvi cap a la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental animant a les empreses a adherir-se al manifest elaborat en col·laboració amb l’IDI.

Contacte: eticentre@reasnet.com

 

Caeb

Des de CAEB actualment i també degut a les necessitats de la situació actual es centren amb la consolidació i manteniment d’empreses que amb la creació, no obstant, segueixen assessorant a les persones que els ho demanen. El Departament de Formació de CAEB en col·laboració amb escoles de negoci de referència a nivell nacional i internacional organitza Programes Superiors de Direcció i Gestió Empresarial. També tenen una línia de formació executiva i bonificada presencial i online. Gestionen gratuïtament la bonificació a les empreses que participen en els  cursos i elaboren formació a mida a les empreses que ho sol·licitin.

Contacte: Margalida Adrover Caldentey. Responsable d’Economia i Empreses de CAEB.  madrover@caeb.es   971 70 60 14

Centre Balears Europa
Té com objectius el d’informar, assessorar i documentar a la societat, a les organitzacions i a les institucions públiques i privades de les Illes Balears sobre les qüestions relacionades amb l’entorn de la Unió Europea i les seves institucions.


Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Carpeta Ciutadana
Certificat de resident
Casal de Joves
Transport públic
Web Turisme Menorca
Centre de Salut