Turisme
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajuntament de Ferreries
LOGO

ITINERARIS PEL CAMÍ REIAL: COSTA DE NA SALEMA (3.226 METRES)

ITINERARI


Punts d'interès
1 AJUNTAMENT
2 ES COLL LLIS
3 ES POU DES ASES
4 ES POUETS
5 PONT DE NA CIGONYA
6 BINIATRUM
7 ES CLOT FLORENJÀ
8 CREU DE SON GORNÉS
9 COSTA DE SES NESPLES
10 ES CAMPS PLANS
11 SES COVES DE NA VALENT
12 ES LLISERS DES POU DE SA PERDIU BLANCA
13 ES GARROVER GROS D'ALGENDAR
14 ES POU DE SA PERDIU BLANCA
15 SA COVA REIAL
16 COSTA DE NA SALEMA
17 PORTELL ANTIC D'ALGENDAR VELL
18 SES BARRERES D'ALGENDAR


No gaire enfora de la cova Reial, s'enfila una llarga pujada coneguda com la costa de na Salema. Aquest topònim ens remet a uns orígens evidents del temps dels moros. En aquest sentit, gràcies a uns bons amics nord-afircans, sabem que la paraula salema prové de l'àrab i significa pau, serenitat, felicitat. Per tant, la costa de na Pau, na Serena, na Feliç, però com diu l'amo en Joan de s'Aranjassa, també es podria referir a la tanca d'Algendar que duu aquest nom i que està ubicada a la seva banda esquerra.

En arribar dalt la costa, molt prest ens trobam amb els camí d'accés actual que va al barranc d'Algendar, en el punt on s'acaba l'asfaltat, just davant les barreres dels llocs d'Algendar Vell i Algendar Nou.

Si es desitja allargar l'excursió, hom pot continuar tot dret davallant fins al barranc d'Algendar, tenint en compte, però, que el recorregut vertader seria no pel Canaló, sinó a través del pas d'en Revull, avui encara ocupat pel bosc pràcticament intransitable. Passat s'Aranjassa, el camí travessa al torrent i puja cap a ses Voltes i Son Guillem, i si es vol i hi ha coratge, es pot arribar fins a Ciutadella.


 


Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Carpeta Ciutadana
Certificat de resident
Casal de Joves
Transport públic
Web Turisme Menorca
Centre de Salut