Ajuntament de Ferreries
Imatge L’Ajuntament engega la campanya de conscienciació sobre la importància de la cura i neteja de l’entorn del nostre poble.
 

CAMPANYA "SÍ A FERRERIES NET!"

Imatge L’Ajuntament engega la campanya de conscienciació sobre la importància de la cura i neteja de l’entorn del nostre poble, sota el lema Sí a Ferreries net!

Des de l’Ajuntament, presentar aquesta campanya ens fa especial il.lusió perquè ha estat el fruit de la feina desenvolupada al llarg del passat curs escolar en què s’hi han vist implicats tots els centres educatius del poble.

La idea de la campanya sorgí en el marc del Consell Escolar Municipal, ens que aglutina representants de tots els sectors educatius (famílies, alumnes, professorat i direccions de centres i representants de tots els grups polítics). Després de fer-hi una anàlisi de quines eren les necessitats i macances de Ferreries sobre les quals les escoles podien incidir es proposà aquesta campanya que incloïa tota una sèrie d’accions conjuntes per millorar la cura de l’entorn i la seva neteja.

La campanya no persegueix només una imatge i un eslògan final, sinó desenvolupar tota una sèrie d’accions que permetessin l’alumnat analitzar la situació en què es trobava el poble, reflexionar-hi, fer-ne propostes de millora i assimilar en definitiva la importància del respecte per l’entorn del poble.

Algunes de les accions es programaren en el marc de les pròpies programacions de cadascun dels centres (concursos d’aules netes i eficients; confecció de vídeos i contes amb temes mediambientals…) i altres es realitzaren de forma conjunta i coordinada entre totes les escoles. Entre aquestes darreres, ens agradaria resaltar les xerrades a les escoles que la brigada de neteja juntament amb la regidora de Medi Ambient realitzaren a les diferents escoles per explicar el dia a dia de la seva tasca i conscienciar els al·lots i al·lotes de la importància de la seva col.laboració i implicació.

Així mateix, es realitzà una activitat conjunta en el marc del Dia de la Terra (divendres, 22 d’abril), que consistí en l’apadrinament per part de cadascuna de les escoles d’una zona del poble per anar-hi a recollir tot el que s’hi trobés tirat pel terra i dur-ho finalment a la plaça Francesc d’Albranca, on l’alumnat pogué copsar la quantitat de brutícia acumulada i feu propostes per millorar la situació.

Totes aquestes accions de conscienciació culminaren amb la confecció dels cartells que a partir d’avui es podran veure en diferents indrets del poble i que reflecteixen les idees a què ha arribat l’alumnat sobre el tema.

Vam decidir que la confecció dels cartells no es plantejaria com a Concurs individual, sinó com a col·laboració col·lectiva dels alumnes amb la neteja del poble. És per aquest motiu que entre els 60 cartells de la campanya no en trobareu cap d’igual, ja que se seleccionaren totes i cadascunes de les propostes fetes sense fer-ne distinció.

Esperam que aquesta campanya serveixi per fer-nos més conscients a totes i a tots de la necessitat de mantenir els carrers i places del nostre poble nets i agradables per a la convivència de tots!
 
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Carpeta Ciutadana
Certificat de resident
Perfil de Contractant
Casal de Joves
Punt d'informació juvenil
Allotjaments
Transport públic
Medi Ambient
Web Turisme Menorca
Agenda
Centre de Salut