Turisme
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajuntament de Ferreries
LOGO
Imatge Càritas Parroquial de Ferreries va rebre dissabte 17 de desembre, el guardó del Tercer Premi que atorga l'Agenda Local 21 de Ferreries, a les entitats, empreses o persones que al llarg de la seva trajectòria o pels seus mèrits són mereixedores de reconeixement públic.
 

Càritas Parroquial reb el 3r Premi de l'Agenda Local 21

Imatge Càritas Parroquial de Ferreries va rebre dissabte 17 de desembre, el guardó del Tercer Premi que atorga l'Agenda Local 21 de Ferreries, a les entitats, empreses o persones que al llarg de la seva trajectòria o pels seus mèrits són mereixedores de reconeixement públic.

Reproduïm a continuació la lectura de presentació del guardó que va fer Joana Febrer Rotger, representant de l'Agenda Local 21 sobre Caritas:

«Ser “veu dels qui no tenen veu”: aquesta seria una forma de presentar avui als membres de Càritas parroquial de Ferreries. Sí, perquè el sentit últim o principal d’aquesta veterana entitat nostra, allò que dóna coratge i il·lusió a les persones que hi treballen, o hi han traballat al llarg de més de cinquanta anys, és justament aquest objectiu: ser “veu dels qui no tenen veu”. Per aquest fet, els qui avui ens hem reunit per celebrar que Càritas hagi estat triada pel Taller de l’Agència Local 21, com entitat que mereix un reconeixement públic, ens alegram molt. La seva feina, necessària, constant i solidària, en l’àmbit social i medi-ambiental, s’ha de donar a conèixer. Com també, la que fan de forma desinteressada tots els col·lectius que treballen, dia a dia, per fer del nostro poble un poble millor, en el qual tots els habitants tinguem una qualitat de vida de cada vegada més digna, no només en l’aspecte material i personal, que també, sinó de forma general en tot allò que ens ajuda a conviure els uns amb els altres i amb el nostre entorn. Aquesta fita, que es va aconseguint amb esforç, val molt la pena i entre tots hauríem de ser capaços de transmetre-ho als nostros fills, a tots els que un dia ens hauran de prendre el relleu. Gratant una mica en el passat de Càritas, m’he donat compte que un gest tan senzil com el que un grupet de dones van inicar fa més de cinquanta anys: visitar persones malaltes que patien soletat, va se capaç de sommoure, a poc a poc, consciències i institucions. Na Florentina, na Matilde, na Juanita de Binimassó, sor Sebastiana i na Margarita de Son Arru, no podien imaginar llavors, que d’una primera iniciativa es passaria a moltes altres, sobretot, quan van començar a implicar-hi una institució tan nostra, com és l’Ajuntament.
En aquella época els batles, n’Antoni Riudavets, en Biel Martí i el regidor de serveis socials, en Carlos Coll, van ser els primers que van donar suport a les iniciatives d’una jove Càritas, tot i que a vegades no ho veien del tot clar. La construcció d’un Geriàtric o demanar per a Ferreries una assistenta Social, eren tinguts, fa una quarantena d’anys, com projectes utòpics i no tan necessaris com el pas del temps ha demostrat que sí que ho eren.
Així és com s’anava avançant. Els successius ajuntaments assumiren el repte i amb la seva col·laboració, Càritas ha anat contribuint a estendre una xarxa de millores com el taller Xano-Xano, el pis tutelat, la botiga “De mà a mà” (que ara es diu Mestral)… I les tasques de caire social també donaren lloc a unes altres que, a més a més, tenien una dimensió medi-ambiental: recollida per al seu reciclatge, de roba usada, mobles, electrodomèstics i altres, i aprofitament, del menjar i productes d’alguns comerços i hotels, que abans eren llançats al munt de les deixalles. I tot açò només és posible gràcies als socis, donacions i, sobretot, voluntariat. Sí, açò és sobretot possible perquè darrera de cada inciativa hi ha una gent que hi treballa desinteressadament, donant part del seu temps per aquesta necessària tasca de justícia social i millora medi-ambiental. A la botiga de roba “Mestral” s’hi van tornant 20 voluntàries, al taller Xano-Xano 4, en la tria i selecció d’aliments n’hi treballen 10. I així podríem seguir amb una llista que és extensa. I ja per anar acabant, esper no haver-me fet pesada, hem de dir que tots som conscients que des de la darrera crisi económica que encara esteim patint, les condicions de vida d’alguns dels nostros vesins han empitjorat de forma evident, encara que no sempre visualitzada per la majoria de forma prou evident. En aquest front és on Càritas hi té la máxima prioritat, ja que és de justicia que cap familia passi gana i que tothom pugui tenir accés a una vivenda digna. Aquest és el gran missatge a transmetre. Que el reconeixament que avui es fa a Càrites servesqui per adonar-nos que sense la solidaritat i la igualtat no podem ser un poble que va, o vol anar cap endavant, que camina en el sentit de lluitar per un món millor des de l’aviu i en l’àmbit més proper. I si podem arribar a més, millor que millor.»

Des d'aquí aprofitam l'ocasió per felicitar públicament a Caritas Parroquial de Ferreries pel guardó i per tota la seva labor i tota la gent que fa possible aquesta gran tasca i a totes les entitats que treballen voluntàriament en favor dels altres.

Enhorabona!
 
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Carpeta Ciutadana
Certificat de resident
Casal de Joves
Transport públic
Web Turisme Menorca
Centre de Salut