Ajuntament de Ferreries
L’Ajuntament de Ferreries juntament amb l’Agència de Turisme del Govern de les Illes Balears ha confeccionat una Guia Interactiva a través de les llegendes del Barranc d’Algendar. Aquesta guia -presentada en versió catalana, castellana, anglesa i francesa- està dirigida a les escoles i també al turisme familiar i permet de conèixer de manera lúdica i divertida els tresors naturals i culturals més amagats del barranc.
 

Guia Interactiva pel Barranc i les seves llegendes

L’Ajuntament de Ferreries juntament amb l’Agència de Turisme del Govern de les Illes Balears ha confeccionat una Guia Interactiva a través de les llegendes del Barranc d’Algendar. Aquesta guia -presentada en versió catalana, castellana, anglesa i francesa- està dirigida a les escoles i també al turisme familiar i es presenta com un complement de les ja existents Rutes Naturals per Ferreries. No és una Guia descriptiva de l’entorn del Barranc com era aquella, sinó que prenent com a fil conductor les llegendes que s’hi ubiquen, conviden el visitant a descobrir el Barranc d’una manera interactiva, lúdica i divertida, tot mostrant-ne els seus tresors més amagats: les llegendes i cançons tradicionals; les mostres etnològiques, vestigis dels antics habitants del Barranc; la rica flora i fauna que hi habiten …

Atès que les llegendes del Barranc són d’una riquesa extraordinària, s’han pres com a fil conductor per a la present Guia. S’han triat quatre llegendes l’acció de les quals se situa en l’itinerari proposat: Sa Por des caçadors, Sa Perdiu Blanca, Es Pas den Revull i la llegenda més coneguda del Barranc, Sa Nuvia d’Algendar. Aquesta Guia, a part de donar a conèixer aquestes llegendes, planteja diferents propostes i enigmes la resposta o solució dels quals es trobaran en uns casos en el contingut de cadascuna de les llegendes i en altres, en l’entorn natural o, fins i tot, en la creativitat i imaginació dels fillets. Així entre altres propostes es convida els al.lots a cercar i descobrir el pas secret on s’amagava el moro Revull, a enregistrar un vídeo amb la cançó de la Nuvia d’Algendar, a cercar fulles de plantes aromàtiques o a dibuixar plantes endèmiques úniques del Barranc.

Els usuaris que vulguin realitzar la Ruta podran dirigir-se a l’Ajuntament on trobaran uns tríptics, en els quals apareixen un mapa del recorregut amb la ubicació de les llegendes, informació sobre l’entorn, la transcripció de les llegendes i els enigmes i proves que el visitant haurà d’anar responent per completar la ruta.

A part dels tríptics de mà, el visitant s’anirà trobant en els punts exactes on s’ubiquen les quatre llegendes uns plafons en els quals s’hi troba transcrita la informació bàsica. Per tal d’ampliar encara més l’experiència, en els cartells s’hi ha inclòs un codi que enllaça amb els continguts següents:

-Àudios de cadascuna de les llegendes dramatitzades. Tot relacionant amb un projecte de Poble Educador que es duu a terme en el municipi, les escoles han participat en el projecte tot dramatizant les diferents llegendes en català, castellà i anglès.

-Enllaç a la pàgina web de l’Ajuntament de Ferreries, en concret al Portal de Turisme on es podrà consultar informació general sobre l’entorn i història del Barranc.

-Enllaç a la web que s’ha dissenyat expressament per allotjar-hi tots els continguts esmentats.

-Enllaç al perfil d’Instagram que s’ha obert específicament per a aquesta ruta i on els visitants podran penjar les fotografies de la seva experiència, solucions gràfiques als reptes proposats i visualitzar allò que hi hagin penjat d’altres excursionistes.

Des de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament pensam que conduint així la visita aconseguim fomentar el gran potencial del nostre barranc -riquesa cultural i literària, etnològica i natural- a l’hora que cream una manera de gaudir l’entorn més amena i profitosa per al turisme familiar.

En definitiva, creiem que aquesta Guia suposa un excel·lent element promocional d’aquest espai emblemàtic que és el Barranc d’Algendar, al mateix temps que fomenta el tipus de turisme ambiental i cultural, respectuós amb l’entorn que volem per al nostre municipi.
 
Compartir
Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Carpeta Ciutadana
Certificat de resident
Perfil de Contractant
Casal de Joves
Punt d'informació juvenil
Allotjaments
Transport públic
Medi Ambient
Web Turisme Menorca
Agenda
Centre de Salut